Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Votsakaki mtb at German MountainBike Magazine


To watch the video and read Kostantinos Poulopoulos interview, visit Votsalaki's mtb blog:
http://votsalaki-mtb.blogspot.com/


http://www.extremeexperts.gr/MTB/item/73-SRSuntour-Trip-To-Greece
Κείμενο: Κωνσταντίνος Πουλοπουλος
"Ήταν 13 Σεπτεμβρίου, καλοκαίρι ακόμα, όταν παρέλαβα από το λιμάνι της Μυκόνου ένα το «πακέτο», μια παρέα 4ρων Γερμανών «ζαλισμένων» πιτσιρικάδων.

Marius, Henke, Ludwig και Μarc (SRSUNTOUR team). Και μια επίσης ζαλισμένη συνοδεία των Νίκο (extreme experts), Grega (Unior team), Τόμας (3ridebros) και o φίλος John Korf. Είχε 7 μποφόρ βλέπετε.

Με την άφιξη στις σουίτες του Votsalaki Resort που μας φιλοξένησε, την τιμητική της έπρεπε να έχει και μια δροσερή βουτιά στην πισίνα. Αφού η παράξενη παρέα μας ξύπνησε για τα καλά, βούτηξε τα ποδήλατα αυτή τη φορά… Χρόνος για χάσιμο δεν υπήρχε αφού το νησί (την ημέρα) ενδείκνυται για τρελό freeride-street-dirt jump riding. Και κάπως έτσι ξεκινά το tour μας.

Στο 3ημερο ταξίδι μας επισκεφτήκαμε τα πιο «hot» riding spots του νησιού.

1) Την παλιά πόλη της Μυκόνου με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη δαιδαλώδης αρχιτεκτονική της, την οποία οι Γερμανοί φίλοι μας χρησιμοποίησαν σαν καμβά και «ζωγράφισαν» με το street riding ταλέντο και φαντασία τους, εκμεταλλευόμενοι κάθε ridable spot που είχε το μέρος.

2) Τα παλιά μεταλλεία στο βόρειο τμήμα του νησιού. Ένα παραδεισένιο freeride τερέν, όπου η «αποστολή» ήταν να διασκορπιστούμε προκειμένου να βρεθούν spots, τα οποία με την κατάλληλη «φροντίδα» θα μετατρέπονταν σε freeride διαδρομή , άλμα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Σαν να αφήνεις παιδιά στην άμμο!

3) Το backyard –pump track του Votsalaki Resort, όπου απολαύσαμε ατελείωτα απογευματινά sessions με lines και jumps. Όλα αυτά βέβαια με φόντο το Paradise beach (την μουσική του αλλά και τον περίεργο τύπο που φώναζε) και το τρελό κυκλαδίτικο ηλιοβασίλεμα.

4) Τέλος κάναμε την παραδοσιακή Μυκονιάτικη streetαδα (on foot) στα μπαράκια του νησιού όπου και γιορτάσαμε το σύντομο μεν αλλά πετυχημένο ποδηλατικό tour μας.

Πίσω στην Αθήνα τώρα, σε σύντομο χρονικό διάστημα και με την βοήθεια καλών φίλων διοργανώσαμε ένα χαλαρό barbeque dirt jam στο backyard μου στην Παλλήνη.

Εκεί οι Adiridas- SRSUNTOUR team έδωσαν τον «τελευταίο» πόνο, χώνοντας μερικά δυνατά tricks, βλέποντας τους «ξεκλειδώσαμε» και εμείς και ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι πόνου.

Βέβαια όλα τα καλά κρατάνε λίγο που λένε και οι παλιοί… με την βροχή να κάνει την εμφάνισή της. Με καλή παρέα και διάθεση ποτέ δεν είναι αργά για ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ… bbq στην βροχή φυσικά! Η μπίρα άφθονη, «βρόχινα» σουβλάκια και Ελληνογερμανική φιλία στο κέντρο (ανευ δανείων). Eventάκι που στήθηκε κυριολεκτικά σε μια ημέρα από riders για riders μονό με καλή διάθεση και χωρίς την χρηματική βοήθεια κανενός.

Εν κατακλείδι οι Γερμανοί φίλοι μας μοιράστηκαν το υψηλό επίπεδο τους και την ζωντάνια τους και εμείς τους φανερώσαμε την Ελληνική φιλοξενία και τα εκπληκτικά riding spots που έχουμε στην ηλιόλουστη χώρα μας.

Τι καλύτερο από αυτό?"

Κείμενο: Κωνσταντίνος Πουλοπουλος, Photos: Νίκος Ρήγας

Votsalaki mtb camps...For Info and upcoming events visit:

www.votsalaki-mtb.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου